Miért a Corvinus MBA Centert válassza?

A gyorsan globalizálódó üzleti világban a felsőoktatásban végzettek, munkavállalók és vezetők számára a sokrétű és nemzetközi szakértelem, illetve oktatás egyre fontosabbá válik.
Budapest Európa központjában fekszik, a leggyorsabban növekvő európai üzleti régió (Közép-Kelet-Európa) szívében, ahol az 50 legvagyonosabb cég közül 49 megtalálható. A Corvinuson a hallgatóknak páratlan lehetősége nyílik a következőkre:

1. A legújabb elméleti és nemzetközi üzleti tudás elsajátítására, az üzleti szférában nagy tiszteletnek örvendő és nagy tudású előadóktól

2. Kulturálisan sokrétű, szorosan összefonódó hallgatói körrel való együttműködésre

3. Személyes mentorálásra és vezetői értékelés igénybevételére

4. Országos, illetve nemzetközi akkreditációjú Full-Time (nappali) és Executive MBA (levelező) opciók közötti választásra

5. Jelentkezési díj nélkül, alacsony tandíj és megélhetési költségek mellett, minőségi oktatás igénybevételére

6. A KKE régió és Magyarország legrégibb és legrangosabb üzleti iskolája által kiállított diploma megszerzésére

7. A nagy presztízsű Alumni hálózathoz és Kuratóriumhoz való kapcsolódásra (mindkettő kiemelkedő szerepet tölt be a gazdasági, üzleti és politikai színtéren)

8. A sikeres karrierhez szükséges ismeretek elsajátítására

9. Modern oktatási környezetben való tanulásra

10. Tanulmányaik folytatására egy a gazdálkodástudományi területen megszerezhető doktori fokozat irányába.

Történelem

A Corvinus MBA programja 1992-re nyúlik vissza, történelme három fontosabb időszakra osztható:

1992-1999: Az MBA program a London Business School-lal (LBS) együttműködésben és a British Know-How Fundtól kapott támogatással indult el. Ezen keretek között, az LBS előadói áttelepítették kurzusaikat a Vezetőképző Központba (jogelőd intézményünk), amely a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem egyik egységeként működött. Ez a levelező rendű program később „kétnyelvű MBA” képzésként vált ismertté, annak ellenére, hogy néhány választható tantárgy kivételével a kurzusokat kizárólag angol nyelven oktatták. Ezen felül, a Vezetőképző Központ 1994-ben elkezdte magyar nyelvű MBA programját. Később, az általános MBA mellett egy, a telekommunikációra specializálódott MBA program is indult, magyar nyelven.

2000-2004: 2000-ben a Vezetőképző Központ a Gazdálkodástudományi Kar (GTK) részévé vált, továbbra is folytatódott mindhárom MBA program (kétnyelvű, általános magyar nyelvű MBA, magyar nyelvű MBA telekommunikációs specializációval). Ezt követően született egy döntés a program újrapozícionálásáról, annak érdekében, hogy a program a Magyarországon elérhető legjobb executive MBA képzés lehessen.

2005-jelen: 2005-ben a Corvinus MBA Center átvette az összes MBA-hez kapcsolódó feladatot és kötelezettséget a Vezetőképző Központ-tól. A Corvinus MBA Center azt a feladatot kapta, hogy folytassa elődje küldetését abban a tekintetben, hogy továbbra is Magyarország legkiválóbb angol nyelvű Executive MBA programját kínálja, követve a Bolognai folyamat, illetve a magyar 2005. évi felsőoktatási törvény által kijelölt irányelveket és elvárásokat. Mindezek fényében a tanmenetet újraformálták, átalakították, szem előtt tartva azt a törekvést, hogy az egy globálisabb világnézetet tükrözzön, segítse a Gazdálkodástudományi Kart stratégiai céljai elérésében és hasznosítsa a Corvinus széleskörű vállalati és intézményi kapcsolatrendszerét. Korszerű oktatótermek és irodák kerültek kialakításra az egyetem történelmi főépületében abból a célból, hogy a Corvinus MBA Center missziójához méltó infrastruktúra biztosított legyen.

Amennyiben az egyetem történelméről többet szeretne megtudni kattintson ide…

 

Hírnév

A Corvinus MBA diploma a legjobb nevű és hírnevű képzés a régióban. A végzett hallgatóknak lehetőségük van csatlakozni a Corvinus MBA Center Alumni hálózathoz. A kiterjedt Alumni hálózat, valamint a Corvinus MBA Center MBA diploma magas státuszának köszönhetően, végzett hallgatóink mindig jelentős előnyt élveznek versenytársaikhoz képest. A Corvinus MBA elengedhetetlen azok számára, akik karrierorientáltak és pályafutásuk beindítását, előmozdítását tervezik, vonzó kereset és/vagy előkelő pozíció elérése érdekében.