Karrier Iroda

A Budapesti Corvinus Egyetemen található Karrier Iroda (KI) egy kiváló karrier tanácsadó központ. További magyar nyelvű tájékoztatásért kattintson ide…

A KI az első karrier tanácsadási iroda Közép-Kelet-Európában. Az irodát 1996 őszén alapították az USAID Grant és két vállalati partner (General Electric (Tungsram), Procter&Gamble Magyarország ) támogatásával. A Karrier Iroda egyedülálló Magyarországon, mivel az egyetem szerves részét képezi és nem csak az első egyetemi; a hazai felsőoktatáshoz kötődő karrier központ, de a legkorszerűbben működő is egyben. Az iroda jelenleg meghatározó szerepet tölt be az újonnan végzett fiatal hallgatók munkaerő piacán. Az iroda felel a hallgatók karrier tervezéséért; valamint az üzleti és az intézményi szektorral (legnagyobb magyar kormányzati és nem kormányzati szervezetek/munkaadók, több mint 3000 vállalat) kialakított kapcsolatai révén, állás- és szakmai gyakorlati lehetőségeket kínál. A KI személyzete négy teljes munkaidős HR munkatársat és négy hallgatót jelent, akik külső szakértőkkel (pszichológusok, trénerek, ügyvédek, stb.) dolgoznak együtt.

A KI missziója, hogy

  •  „hidat építsen” a magasan kvalifikált hallgatók és az üzleti szféra között,
  • segítsen a diplomásoknak a szakmai felkészültség és az érdeklődés szerinti legmegfelelőbb pozíció megtalálásában,
  • szolgáltatásaik más egyetemek és főiskolák hallgatói számára is elérhetők

A Karrier Iroda víziója, hogy

  • az újonnan végzett hallgatók körében az elsőszámú toborzó és kiválasztó partner lehessen
  • Főbb tevékenységeik:
  • munkaerő toborzás és kiválasztás – állások megosztása
  • karrier tanácsadás
  • rendezvényszervezés (állásbörzék, vállalati prezentációk)
  • végzett hallgatók szakmai nyomon követése
  • nemzetközi munkalehetőségek és szakmai gyakorlatok

A végzett hallgatók szakmai nyomon követésének ötlete viszonylag új keletű Magyarországon. Az új felsőoktatási törvény kötelezi a felsőoktatási intézményeket arra, hogy figyelemmel kísérjék végzett diákjaikat és azok szakmai fejlődését. A 2006/2007-es tanévtől a Karrier Iroda felel a rendszer fejlesztéséért és a Budapesti Corvinus Egyetem végzett diákjainak rutinszerű megfigyeléséért. A 2004-ben végzett hallgatók körében már tesztelték a kérdőíveket. Bár a Budapesti Corvinus Egyetemen működik egy Alumni szervezet, a 2006-2007-es tanévtől kezdődően a Karrier Iroda felel az Alumni vezetéséért, mivel ez a kihívásokkal teli feladatkör megkívánja a régi kapcsolati rendszerek összehangolását, a különböző karok és tanszékek végzős hallgatóinak koordinálását és egy jól kifejlesztett végzős hallgatói menedzsment rendszer kidolgozását.

A Corvinus Egyetemnek kiterjedt Alumni bázisa van. A legszervezettebb és a legaktívabb a CEMS Alumni, dacára annak, hogy viszonylag rövid múlttal bír. A fő cél egy magasan elismert üzleti érdekképviselet felállítása és fenntartása a magyar üzleti közösségben. Az Alumnit egy önkéntesekből álló csoport vezeti, akik előadásokat, különleges találkozókat és Diákklubot szerveznek.